8.12.2013

Mare

Eksyin joskus syksyllä sellasen suomalaisen pojan Instagrammiin (kpunkka), jolla on ihan mahtavia kuvia eläimistä, varsinkin oravista. Sain siltä sitten vähän inspiraatioo ja halusin itekin kokeilla oravien kuvaamista.

Vein maapähkinöitä puun juurelle oravien syötäväks, kun olin huomannu että meiän pihalla oli liikkunu usein oravia. Huomasin, että yks orava kävi monesti siinä syömässä. Sitten kun se oli tottunu että sieltä löytyy ruokaa, menin ite sen puun vierelle oottamaan, että se tulis syömään. Ekan kerran, kun se näki mut, se vaan jäi tuijottamaan mua eikä uskaltanu tulla alas. Sen jälkee aina ku menin uudestaan, niin se uskalsi tulla aina vähä lähemmäs ja nyt se jopa uskaltaa tulla syömään kädestä!

Oon tehny sitä oravamatkimis "nch nch" ääntä aina kun yritän tarjota sille ruokaa. En oo ees varma auttaako se mitään, mutta kai se sit joskus oppii tajuamaan, että sen äänen kuuluessa ois ruokaa tarjolla :--D Oon tosiaan huomannu, että se on ollu koko ajan sama orava, jota oon syöttäny, joten annoin sille nimenkin, Mare :---) 

IMG_3458h
IMG_0679 IMG_0694 IMG_0499h IMG_0493h IMG_1514h
  Huomaa että on pähkinät maistunu XDD Pitää syöttää vähän vähemmän ettei räjähdä. Vaikka onhan toi söpö tommosena palleronakin :3

IMG_1574 IMG_1633 10270981224_42262b76cf_o IMG_1555 IMG_1539 IMG_1543 IMG_9587h IMG_0149h IMG_0152 idSquirrel Squirrel Gazing IMG_0146 IMG_0163IMG_0237
IMG_0162



35 kommenttia:

  1. IHANIA! Ite en pääse eläimiä lähellekään, oon liian äänekäs :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :( pitää lähestyä rauhallisesti ja pikkuhiljaa

      Poista
  2. Mitä alemmas menee nii sitä kivempia noi kuvat on :----33

    VastaaPoista
  3. Voi ei kuin söpö pallero :---DD ♥ ja ihania kuvia!

    VastaaPoista
  4. Mikä putki ollu käytössä? :) pähkäilin tässä että miten lähelle oot päässy ku tommost materiaalii tuloksena :)
    Hienoja on kuvas, koitan jatkuvasti poimii sulta vinkkejä tohon omaan kuvaamiseen ja muistaa niitä sun pitämiä asetuksia :)

    Ps. videobloggaus photoshopista olis kiva ku oon ite ihan käsi noitten ohjelmien kans :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suurin osa noista on otettu 18-55mm kitillä, mutta noi ihan läheltä otetut on 75-300mm f/4-5.6. Voisin tehä jotain videoo photoshopista, ehkä jotain perus värien ja kontrastien yms. muokkaamista tai jotain? :--D

      Poista
    2. Okei, kiitos tiedosta :)! Ja se olis just se mitä hain tolla että noita ihan perus juttui olis kiva siihen saada :)!

      Poista
  5. Vau, todella upeita otoksia nämä! :)

    VastaaPoista
  6. Ei vitsi vähän söpö tuo seittämäs kuva :3 ja muutenkin tosi hienoja kuvia oot saanu Maresta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. nii, se on yks munki lempparikuvista :3 kiitos! :--)

      Poista
  7. oot aikamoinen oravamies-juuso!!

    VastaaPoista
  8. Voi miten ihana kurre :3 Mäkin haluun "oman oravan" XD Tiiätkö, pitääkö oravia sitten syöttää koko lopputalvi, jos sen aloittaa? :D Olis kiva kokeilla itekin, mutta en tiedä sitten raaskisinko koko talven ostella pähkinöitä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. se varmaan riippuu siitä, miten usein sitä syöttää, että miten se tottuu siihen :--D jotkut sanoo että jos alkaa syöttämään, nii ne ei enää osais ite hankkia ruokaa, mut mä oon kyllä huomannu että toi ettii välillä itekki ruokaa vaikka sillä ois pähkinöitä tarjolla :)

      Poista
  9. "Huomaa että on pähkinät maistunu XDD Pitää syöttää vähän vähemmän ettei räjähdä." <- Nauroin :Dd
    Mutta ihana on orava ja upeita kuvia !

    VastaaPoista
  10. :DD niin ihana en ehkä kestä!! upeita kuvia :)

    VastaaPoista
  11. Törkeen söpö orava ja hienoja kuvia! Ei liity nyt tähän postaukseen, mut mitä kuvankäsittelyohjelmaa käytät ja oisko sulla suositusta jollekki 200-300€ kiinteenpolttovälin objektiiville? Mitä objektiiveja sulla on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitti! :) mä käytän photoshoppia ja mulla on oikeestaan vaan omina objektiiveina 18-55mm kitti ja sit 10mm f/2.8 fisheye ja sit lainaan tyttöystävältä sillon tällön 75-300mm f/4-5.6 linssiä. noi kaikki lukee tossa sivun oikeessa reunassa tossa FAQ boksissa, jos luet tätä koneella :--D en oikeen osaa tohon suositella mitään kauheen hyvin, kun ei oo kokemusta, mutta katoin nopeesti rajalan sivulta löytyiskö sieltä mitään kiinteen polttovälin objektiivia tolla hinnalla, niin löysin tämmösen:
      http://www.rajalacamera.fi/canon-ef-35-f2-objektiivi.html?nosto=nosto-page-footer
      ainut objektiivi kiinteellä polttovälillä, jolla on kuvannu, on 50mm f/1.8 ja se on ihan mukava, ja se löytyy jo jollain 100€ esimerkiks netAnttilasta :--)
      http://www.netanttila.com/shop/fi/netanttila/canon-ef-50mm-f-18-ii-7632235

      Poista
  12. Hahahah vitsi se on läski!! kunnon fätti. keränny varmaan talven varalle vähän kiloja.

    VastaaPoista
  13. Noaaawws. :3 Ihan übersöpö pallero toi Mare. *u* Ja kivoja kuvia ja kiva video. c:

    VastaaPoista
  14. Ihania kuvia :3 ihanan pyöreä xd

    VastaaPoista
  15. Hei upeita kuvia! Voitko kertoa ihan perusteellisesti, et miten sä lisäät nää kuvat blogiin? Ite ku lisään niin ne tulee ihan karmeen laatusiks ja sitten poistan suurimman osan, koska en saa niitä enää lisättyä hyvälaatuisina. Olis kiva jos jaksasit kertoa, että miten lisäät/koodaat kuvat tänne ja muutatko kuvien koon ennen bloggeriin tuomista? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Lisään ne ensin ihan alkuperäsen kokosina Flickriin ja sieltä kun avaa sen kuvan, niin voi painaa Share this photo ja päättää koon (vaakasuuntasissa kuvissa käytän Medium 800 x 534 ja pystysuuntasissa Large 683 x 1024), sitten se tekee siitä kuvasta html-koodin jonka voi laittaa postausta tehdessä sinne HTML-välilehteen nii se muuttaa sen sitten sen tietyn kokoseks kuvaks :)

      Kuva tän postauksen html-koodista:
      http://gyazo.com/82b6a2dbc98f935edf50e3d163b33408

      Poista
    2. Okei mäpä kokeilen kans tota tekniikkaa! Kiitos ihan hirveesti nimittäin blogissani kuvilla on suuri merkitys ja toivoisin saavani ne laadullisesti hyvänä myös blogiini. Kiitos hirveästi! :)

      Poista
    3. eipä mitään, kiva että voin olla avuksi :)

      Poista
  16. Mikä ihana, lihava oravakamu<3 Tuituitui, en pääse yli tuosta pallerosta<3

    VastaaPoista