25.12.2013

Hyvää joulua! | Ongelmia Flickrin kanssa

Hyvää joulua kaikille, toivottavasti teillä oli hyvä jouluaatto :--)
Ton ylläolevan kuvan tein näitä kuvista: 1, 2, 3, 4

Ne jotka lisää blogiinsa kuvia kuvapalvelu Flickrin kautta HTML-koodia käyttämällä, on varmaa huomannukki että Flickr on uudistunu ja kun sieltä ottaa kuvan HTML-koodin bloggeriin, niin siinä kuvan päällä näkyy kaikkee ihme juttuja kun sen päälle laittaa hiiren, kuten tässä:


Monet on varmasti jo kironnu tota, mut mä keksin yhen tavan, miten noi kuvat saa helposti normaaleiks Flickrin kautta :--) Kertokaa jos tiiätte parempia tapoja!

Siinä kuvan vieressä on tommonen nappi missä on kolme palloo.
Paina siitä ja valitse "Download / All sizes" tai "View all sizes"

Flickristä on luultavasti 2 erilaista versioo kun toisella käyttäjällä mulla tää on eri näkönen.

Avautuu sivu missä voit valita kuvan koon.
Valitse koko mitä käytät, esim Medium 800 (800 x 534)
Paina alla olevasta kuvasta hiiren oikealla painikkeella ja valitse "Kopioi kuvan URL-osoite" tai "Kopioi kuvan osoite", se mitä siinä lukee, riippuu siitä mitä selainta käytät.


Mene Bloggeriin ja paina postausta tehdessäsi Lisää kuva > URL-osoitteesta
Liitä siihen kopioimasi kuvan URL-osoite ja paina "Lisää valitut"
Kuva näkyy ensin pienenä, paina "Alkuperäinen koko", niin kuva menee sen kokoiseksi, minkä aiemmin valitsit (800 x 534).

24 kommenttia:

 1. tai sitten helpoin tapa on vaan valita sen medium 800:n sijasta orginal (joka on itellä vähän reilu 1000px) ja sitten läntätä koodi postaukseen, pyyhkiä korkeus pois ja muuttaa leveys 800px :--)

  VastaaPoista
 2. tai tehä samall taval ku aikasemminki , mut muuttaa sen Embed kohan HTML kohaks nii se on samanlainen ku ennen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. nyt tajusin, mutta tossa uudessa flickrissä ei oo tota mahollisuutta vaihtaa tota Embed ja HTML juttua, tossa vanhemmassa vaan on

   Poista
 3. Miä oon aina lisänny kuvat tuollai mite täs näytit. Ja oon todennu oikee toimivaks ja hyväks. (:
  Ja ihan superhieno tuo eka kuva, vau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. toi onki aika helppo ja nopee tapa :--) kiitos paljon!

   Poista
 4. voi kiitois paljon tästä, kamppailin saman ongelman kanssa itsekkin. Harvoin tulee kommentoitua, mutta sun kuvat on ihan törkeen hienoja!

  VastaaPoista
 5. hyvä että oli apua! kiva kun kommentoit, kiitos paljon! :--)

  VastaaPoista
 6. harmittaa vaan, kun tää on niin paljon moni mutkasempaa kun enne sai vaan sen HTML koodin siit suoraan, oon niin laiska, mut täst nopeempi vaihtoehto on vaan klikata hiiren vasurilla ja valita siitä suoraan se 800 x 534 eikä sitä kuvan kokoo tarvi vaihtaa enää :)
  pakko sanoo kans, et oot ihan äly taitava valokuvaaja ja kuvanmuokkaaja, tulee vaan niin harvoin kommentoituu mitää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ai klikkaa sitä kuvaa hiiren vasurilla flickrissä? mulla menee vaan seuraavaan kuvaan siitä :o kiitos tosi paljon, kommentit piristää aina! :--))

   Poista
  2. niin siis hiiren oikeeta meinasin xd

   Poista
  3. aa joo mut toiki toimii vaan siinä vanhemmassa flickrin versiossa, mulla on joku ihme uus :--D

   Poista
 7. kiitos tuhannesti tästä ohjeesta :) mulla oli vielä ton flickrin kanssa ongelmana, et kuvat ei näkyny muille, mut noudatin näitä ja alko näkymään. lisäks se selausjuttu hävis kokonaan, jesjes :-) en ois ikinä keksinny et tän voi tehä näin helpolla tavalla, joten kiitos vielä :)

  VastaaPoista
 8. Ihan törkeen hieno toi ylin (: Osaat kyl näit juttui tosi hyvin! Jos hei kiinnostaa tällanen uus blogi lähinnä elokuvien, videoiden ja sellasten projektien tekemisestä ni liity ihmees mun lukijaks!
  http://diary-of-amateur-films.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti paljon! :) joo kuulostaa hyvältä, mäpäs liityn :--)

   Poista
 9. Moikka! Voisitko tehdä postauksen, missä esittelet kaikki joululahjasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no kai mä voisin jonkunlaisen tehä :--D

   Poista
 10. mulla käy silleen että kun lataan kuvan ja painan tuolta 'view all sizes' , mulla ei oo mahollisuutta valita isoja kokoja, vaan vaihtoehtoina on nämä: https://www.flickr.com/photos/89562806@N05/11687040903/ eli pienimmät mahdolliset koot... osaatko auttaa?? :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. minkä kokosia ne sun kuvat on? luultavasti sun kuvat on alkuperäseltä kooltaan niin pieniä ettei niistä saa ton isompia, kannattaa tehä kuvasta isompi jos mahdollista

   Poista
  2. ne on 2053 x 2064 , eikä mun oo ennenkään tarvinu kokoja muuttaa ja flickrin kautta lataaminen sujunu ihan hyvin :o oisko mitään muuta jonka kautta vois ladata kuvat blogiin kun flickr?

   Poista
  3. outoo :o hmm.. onhan niitä monia mut monissa on sillee et joutuu maksaa että voi lisätä monta kuvaa mut yks ilmanen tulee mieleen, deviantArt. sinne ku lisää kuvan nii siitä voi suoraan right-clickata ja painaa "kopioi kuvan URL-osoite". mut se on vähä hidasta jos aikoo monta kuvaa lisätä ku ne pitää vissiin yksitellen lisätä eka sinne ja kirjotella jokaselle nimi ja tagit ja categoriat jne. flickr on siks suosituin ku sinne on helppo lisätä monta kerrallaan ja helppo ottaa sieltä kuvia blogiin ja se on muutenkin ilmanen. mut en oikeen tajua miksei se sulla sit toimi oikein :/ toivottavasti saisit sen jotenki toimii!

   Poista
  4. sain nyt sen toimimaan mut jouduin lataamaan jokasen kuvan flickriin erikseen....

   Poista
  5. ai :0 no hyvä että ees jotenkin toimii!

   Poista