2.1.2014

Hyvää uutta vuotta 2014!

Valotus: 74s, Aukko: f/8, ISO-200

Lueskelin uudenvuoden aattona vielä netistä jotain vinkkejä ilotulitusten kuvaamiseen ja löysin sellasen tavan millä saa monia ilotulituksia samaan kuvaan ilman että kuva valottuu liikaa. Normaalisti jos ottais kuvan noilla asetuksilla millä toi ylempi kuva on otettu, kuva ois melko varmasti ylivalottunu, tai ainakin vähän liian valoisa. Mutta, kun kameran linssin peittää jollain (esim. hihalla, hanskalla, kädellä..) aina kun ilotulituksia ei näy, ja sit kun niitä taas näkyy, ottaa esteen pois linssin eestä ja antaa kameran valottaa ilotulituksia, kuva ei ylivalotu mutta siinä näkyy kaikki ilotulitukset. Toi kuva vois kyllä ehkä olla vähän valosampi x)


Valotus: 3s, Aukko: f/8, ISO-200


Valotus: 3s, Aukko: f/8, ISO-200
Valotus: 1s, Aukko: f/8, ISO-200

Valotus: 2s, Aukko: f/8, ISO-400
Valotus: 13s, Aukko: f/5.6, ISO-200
Valotus: 3s, Aukko: f/8, ISO-400
Valotus: 10s, Aukko: f/8, ISO-400

Valotus: 3s, Aukko: f/8, ISO-200

Valotus: 1s, Aukko: f/8, ISO-400

Valotus: 2s, Aukko: f/8, ISO-400

Teitä on muuten jo yli 1000, ihan hullua! Kiitos paljon, saan teiltä aina vaan lisää motivaatioo kuvaamiseen  :)
Jos teillä on muuten jotain postausideoita tai kysyttävää tai mitä vaan niin kertokaa ja kysykää pois :--)

Hyvää uutta vuotta!

27 kommenttia:

 1. Oooh! Ihan loistavia kuvia taas!!

  VastaaPoista
 2. Tämä on todella hyvä blogi, mutta en tiedä tiedätkö, mutta suomen suosituinta hevosblogia ja suosittua lifestyleblogia pitävä tiia (lillivoitto.blogspot.fi ja tiiasuomalainen.blogspot.fi) on mainostamut blogiasi udeamman kerrankin! Osa lukijoista on varmasti löytänyt tämme sitä kautta, minä ainakin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tiiänpä hyvinkin, iso kiitos siitä vielä tiialle :--)

   Poista
 3. Nää sun kuvat on kyllä ihan super hyviä! :)

  VastaaPoista
 4. Pakko kysyä, ku kattelin noita sun tähtitaivas-kuvia, että miten noissa sun kuvissa taivas on ihan täynnä tähtiä? :D Siis jos mä meen ulos ja katon taivaalle, niin ei siellä kyllä noin vieri vieressä noita tähtösiä ole. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mitä kauemmas menee kaupungin valoista, sitä paremmin näkyy tähdet. noi mun kuvat on otettu melkein 30km kaupunkien valoista ja sit vielä kun ottaa kameralla pitkällä valotusajalla kuvan nii niitä näkyy vielä enemmän mitä paljaalla silmällä :)

   Poista
  2. Ahaa, okei! Koti on 15 kilsan päässä kaupungista, enkä silti koskaan ole nähnyt vastaavaa tähtimäärää, että se taika on varmasti kamerassa ja megasyrjäisissä paikoissa. :D

   Poista
 5. Huhuh, ihme ettet tullu vastaan, olin kaverin kanssa samoissa paikoissa kuvaamassa uutenavuotena. Aivan mahtavia kuvia oot saanut! :-) Täytyy kyllä sanoa, että tää on yks niistä blogeista jonka postausta oottaisi vaikka vuoden. -Nää kuvat on aina sellaisia, mitä jää kyllä mielellään pitkäksikin aikaan ihailemaan :-D!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hehee kiitos paljon! :---) mua alkaa vähän kyllästyttä toi paikka kun oon jo 18 vuotta viettäny uuttavuotta tuolla XD muutenkin näky nii vähän ilotulituksia illan aikana tuolla, ens vuonna pitää kyllä mennä jonnekki muualle missä on enemmän :--)

   Poista
 6. Sairaan upeita kuvia!! Oon kateudesta ihan kalpeana, noi on nii täydellisia kuvia ♥

  VastaaPoista
 7. Vau, aivan mahtavii rakettikuvia! Itteeni oikein hävettää kun en jaksanu yhtään panostaa rakettien kuvaamiseen.. :--D
  Tää sun blogi on niin upee, saan täältä huimasti inspiraatiota ja niin myös moni muukin varmasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos paljon! mahtavaa, ihan parasta kun voi inspiroida muita :---)

   Poista
 8. Heii en tiiä osaatko auttaa mutta tuunpahan silti kysymään. Oisin hankkimassa ehkä uutta objektiivia, jonka pitäisi sitten olla makroiluun sopiva putkilo. Osaatko suositella mitään putkea? Kamerana toimii 1100D. Hinta ei saisi hipoa kattoja, mutta hyvästä putkesta olen jonkin verran valmis maksamaan.

  Ja samaan syssyyn, samaiseen kameraan, ulkoinen salama, jota saisi käännettyä. Hinta tässäkään ei saisi olla hirveän kova.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäki oon suunnitellu macroputken hankkimista mutta mulla ei kyllä oo yhtään kokemusta niistä :--D Kannattaa varmaan miettiä et mitä haluu kuvata ja miten paljon sitä zoomia siihen haluu. Sit kannattaa myös harkita loitonnusrenkaita tai close-up filtereitä. Loitonnusrenkaat on sellasia jotka tulee objektiivin ja kennon väliin ja tavallaan muuttaa vaikka kittiobjektiivin macroks. Ne ei tietenkää oo yhtä hyviä kun oikeet macroputket mut niilläkin voi saada tosi hyviä kuvia ja ne maksaa paljon vähemmän, jotain n. 40-100€ hintasia oon nähny. Close-up filter on sit semmonen joka tulee esim kittiobjektiivin päähän ja se toimii vähän niinku suurennuslasina. Niitäkin on erilaisia ja toiset suurentaa enemmän kun toiset. Mä tilasin semmosen ebaysta n. 5 eurolla ja oon kyllä ollu ihan tyytyväinen siihen vaikka se ei mikään supermacro ookkaan :) Tässä postauksessa pari sillä otettua kuvaa:
   http://rockinwithpix.blogspot.fi/2013/06/flowas.html
   Ite ostin just ton Canon Speedlite 430 EX II salaman ja se on kyllä tosi hyvä hinta-laatusuhteeltaan (verkkokauppa.comis 269.90€) :)

   Poista
  2. Kattelin tosiaa noita loittorenkaita, joskus myöskin noita close-up-filttereitä, täytyy nyt tässä katsella vielä :)

   Poista
 9. Aivan mahtavia kuvia, oon niin kateellinen! Minun rakettikuvani ei kyllä olleet kovin onnistuneita:D Tosi kiva että pidät tällaista blogia ja jaat valokuvausvinkkejä ja muutakin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti paljon! ja onhan noi sunkin kuvat tosi hyviä! :)

   Poista
 10. miten editoit noi pääkallot noihin kuvii,saako photoshop cs5 editoituu sellasen naamaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. saa, täs on vähän vaikee selittää sitä miten muokkasin mut kato vaikka joku tutorial youtubesta, tässä yks:
   http://www.youtube.com/watch?v=GFZ49Mzh-Oo

   Poista
  2. en kyllä tiiä saako tosta tutorialista mitään selvää, en ees kattonu sitä XD mut jos ei saa nii koita ettiä parempaa videoo :)

   Poista
 11. Ältsyn hienoja ja upeita kuvia! Hienoimpii mitä oon nähny, wauu :>

  VastaaPoista