23.1.2014

Chasing Light

Kävin tässä yks päivä Puijolla kuvailemassa ja siellä oltiin just lumettamassa rinnettä, oli niin siistin näköstä ku tollasta lumipölyä leijaili kaikkialla, ja kun aurinko paisto siihen niin näky noi auringonsäteet tolleen kivasti :--) Oon muuten huomannu että oon alkanu muokkaamaan oikeestaan kaikki kuvat RAW-kuvista, jotenki vaan tykkään enemmän siitä lopputuloksesta :--D
id


36 kommenttia:

 1. Wau, älyttömän upeita kuvia taas kerran!!:)

  VastaaPoista
 2. Wow! Ihan tajuttoman siistejä kuvia!:)

  VastaaPoista
 3. Hei. Mä kesällä otin läjän kuvia oravasta ja ne meni justiin tuommosiks raw kuviksi. Onkohan gimpillä mahis muokata niitä kun en pysty esikatseleen niitä millään. Oon ihanavuton kun en edes tajua tuosta raw hommasta mitään. :D kiitti jos jaksat valaista mun aivoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. moi! googlasin vähän ja selvis ettei gimpillä voi avata raw kuvia. mut ne raw kuvat voi kuitenki muuntaa sellasella converter ohjelmalla .tiff tai .jpg muotoon ja sit ne avata myös gimpillä :) täältä lisää tietoo ja linkki ton converterin lataamiseen:
   http://howtogimp.com/raw-photos-with-gimp/

   Poista
  2. oikeestaan ehkä helpompi ladata vaan Picasa koska sillä voi muutenki esikatsella raw kuvia ja muuntaa ne .jpg tiedostoiks. ja se on muutenki tosi kätevä ohjelma :)

   Poista
 4. Hei kiitos tästä! Tuo picasa mulla jo onkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hyvä! eipä mitää, kiva olla avuks :)

   Poista
 5. Nää sun kuvat on aina ihan hirveen hienoja ja oot kyllä ihan sairaan taitava kuvaamaan ! :) Osaatko antaa jotain vinkkejä mitä asetukset on hyviä näin talvella, vaikka hämärään aikaan? tai sitte ihan valosalla? Opiskeletko muuten ihan valokuvausta? Oon ite ajatellu mennä opiskelemaan ylivieskan ammattiopistoon valokuvaamista, vaikka en ookkaan vielä todellakaan mikään taitava ja mun kuvat ei oo kyllä mitään mitä vertaa nuihin sun! Ei voi sanoo muuta, kun että sun kuvat on aivan sairaan mahtavia ! ♥ :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! :--) en oikeestaa paljoo ajattele asetuksia jos tällee randomisti vaan kuvailen ulkona, laitan vaan Av asetuksen kamerasta ja pidän ISOn ja f-arvon mahollisimman pienellä ja säätelen valotusta sillä valotuskorjaus säätimellä :) jos sitten tulis liian pimeitä kuvia tai jos valotusaika menis liian korkeelle niin nostaisin ISO-arvoo. en opiskele valokuvausta, oon ite opetellu kaiken oikeestaan vaan kokeilemalla asetuksia ja kattelemalla muiden kuvia ja miettimällä millasilla asetuksilla ne on otettu ja miten ne on muokattu :--D tietty jotain vinkkejä oon lukenu mut suurimmaks osaks ite opetellu. oon kyllä aatellu hakee jonnekki opiskelee valokuvausta, en vaa yhtää tiiä vielä minne XD

   Poista
 6. Ihan törkeen upeita nää kuvat! Tekee aina ihan himona mieli itekki lähtee kuvaa ku käy kattoo näitä sun kuvaamia :'d

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos paljon! kiva et nää innostaa kuvaamaan :)

   Poista
 7. Re: Thanks! :)) I've used Tamron AF SP 90/2,8 Di Macro 1:1.

  Wow, great shots!

  VastaaPoista
 8. Järettömän hyviä, taiteellisia ja upeita kuvia osaat kyllä ottaa!!:o

  VastaaPoista
 9. En kestä. Siis aivan älyttömän hienoja kuvia!

  VastaaPoista
 10. Tosi hienot kuvat tälki kertaa! :)

  VastaaPoista
 11. Eilen yritin ottaa tähdistä kuvia ja asetukset olivat mielstäni oikeat. Iso oli 800, aukkoa en muista ja valoitus oli "30

  VastaaPoista
 12. Niin ne kuvat eivät onnistuneet. Kuvat näyttivät tärähtäneiltä ja muutenkin huonoilta. Serkullani onnistu paremmin kuvat ja hän sanoi että joku juttu olisi pitänyt ottaa pois päältä tai laittaa päälle en muista, mutta emme saaneet sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. varmaan tarkotti kuvanvakaajaa? jos se on päällä nii kuvat näyttää tärähtäneiltä vaikka ois käyttäny jalustaa. jos objektiivissa on kuvanvakain nii siinä sen sivussa on semmonen stabilizer vipu, jonka voi laittaa on/off, niinku tästä kuvasta näkee:
   http://kuttappi.com/wp-content/uploads/2010/07/canon-18-55-is-kit-lens.jpg

   Poista
  2. Jos obketiivista ei löydy tuota vipua niin onko siinä sitten sitä kuvanvakaaja? Mun tästä isommasta putkesta ei löydy semmoista, mutta pienemmästä saattaa löytyä :)

   Poista
 13. Vau, ihania kuvia!

  SINUT ON HAASTETTU:
  http://aaiinnoo.blogspot.fi/2014/02/haaste.html

  VastaaPoista
 14. Sairaan upeita kuvia! Ja tällein btw kysyisin onko sulla mitään kokemusta siitä Lightroom- kuvan käsittely ohjelmasta? (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! ei oo oikeestaan kokemusta siitä, mut oon katellu siitä videoita ja uskoisin että se on tosi kätevä ainaki sellasee perusmuokkailuun :--)

   Poista
 15. herranjumala tuli kylmät väreet ku katoin näitä kuvia :D aivan upeita! ihana tunnelma näissä kuvissa :3

  VastaaPoista