8.12.2014

Behind the Scenes Video With kpunkka & jermu_hc

Tässä ois nyt tällanen 20min pitunen video"pätkä" ton edellisen postauksen kuvauskeikasta. Tästä videosta ei oo oikee mitään tutorial-tyyppistä apua, eikä tässä oo oikeen muutakaan suurempaa ideaa, kuhan vaan kuvattiin huvikseen tämmöstä behind the scenes -videomatskua ja turhaa höpöttelyä :--D

Pitäiskö näitä tehä lisää vai jaksaako kukaan ees kattoo tämmösiä? XD
Mitä muuten tykkäätte uudesta ulkoasusta? :--)

21 kommenttia:

 1. Ulkoasu on parempi kuin edellinen. Mielestäni tumblr tyylinen avaruustausta + banneri vain pilasi kuvien mainetta jos näin kehtaa sanoa. Kuvat kun on kuitenkin hyvin muokattuja ja laadukkaita ja monipuolisia. Liikaa elementtejä ei ole, mutta logo sopisi myös ilman nuotteja, mutta ei nuotitkaan ole liikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! oon samaa mieltä, edellinen oli aikamoinen sotku, en vaa koskaa saanu aikaseks vaihtaa sitä :--D pitää kokeilla vielä ilman nuotteja ja kattoo mihin sit päädyn :)

   Poista
 2. Jee käytit mun ulkoasuideaa! :D
  Ja kiva video oli, vaikka ensin pelkäsinkin sen olevan puuduttavan pitkä niin olisin voinut katsella pidempäänkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo sun idea tomi hyvin, kiitti! :--D haha hyvä! :--)

   Poista
 3. Millä kameralla otat yleensä kuvia? (-:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, olen itse ajatellut ostaa uutta kameraa. Joten kyselisin vähän, että mikä objektiivi sinulla on siitä Canon:in kamerassa?
   Mulla on itsellä pieni Samsungin NX1000 kamera ja haluaisin siittä vielä vähän parempaa kameraa. Mistä ostit tuon sun kameran?
   Olisi kiva kuulla myös, että millä muokkaat sun kuvia?

   http://kuvajainen.blogspot.fi/

   Poista
  2. Mulla on useempi objektiivi mut käytän yleensä sitä kittilinssiä, eli sitä joka tuli sen mukana (18-55mm f/3.5-5.6). Sen lisäks mulla on 10mm f/2.8 fisheye, 50mm f/1.8 ja 70-300mm f/4-5.6. Ostin ton Rajalasta ja muokkaan kuvat Photoshopilla ja Lightroomilla.

   Poista
 4. Mun kaveri kysyi multa aukon arvosta enkä sinänsä osaa sitä selittää. Multa kysyttiin, että miks sitä aukkoa pitää säätää, kun sen valon määrän saa helposti säädettyä valotusajasta. Mä en oikeastaan tiedä vastausta, mä oon aina ajatellut, että se on tärkeä osa kuvausta, en mä sitä oo lähtenyt pohtimaan :D

  osaatko sä selittää tyhmille, miksi sitä säädetään? XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valotusajalla säädetään pelkästään valotusta. Aukon arvoilla säädetään valotusta ja terävyysaluetta. Eli mitä pienempi f-arvo, sitä sumeempi tausta on. Pienellä f-arvolla tulee myös valokkaampia kuvia kun isolla. Tässä kuvassa näkee miten f-arvon vaihtaminen vaikuttaa kuvaan :) http://emptyeasel.com/wp-content/uploads/2009/08/f-stops.jpg

   Poista
  2. kiitos, käyn katsomassa :)

   Poista
 5. Sain joululahjaks järjestelmäkameran. Sun näis ohjeis on joissain et sun valotusaika on 30 sekuntii ni onks se sit se 30" vai 1/30?

  VastaaPoista
 6. Miten kuuta kuvataan? Mä sain joululahjaks kolmijalan ja tamron AF 70-300mm f/4-5.6 objektiivin niin en usko, että varusteista on puutetta (paitsi kaukolaukaisin on ostoslistalla, mutta pärjään kyllä itselaukaisimella). Mä jotenkin silti saan vaan sellasia valkosia outoja muotoja jotka heilahtaa, vaikka se kamera ei liikukkaan. Mulla on varmaan huonot ohjeet niin osaatko ite sanoa miten sellasta kuvataan?

  VastaaPoista
 7. 1. laita kamera jalustaan
  2. zoomaa kuuhun niin lähelle kun voit (300mm)
  3. tarkenna
  4. kuuta pitää kuvata tosi nopeella suljinajalla, koska se on niin kirkas. kokeile vaikka asetuksia 1/200s valotus, f/6.3, ISO-100.
  5. laita itselaukaisin. kun painat kameran laukaisinta nii se kamera tärähtää siinä ja se tärisee vielä vähän ainaki sekuntin sen painasun jälkeen, joten paina varovasti, koska pienikin tärinä näkyy heti isolla zoomilla.

  VastaaPoista
 8. Haha tässä parvekkeella istun ja mietin mitkä asetukset sopis tähtien kuvaamiseen? :D

  VastaaPoista
 9. Laitoin äsken kommentin niistä tähdistä (voit poistaa sen) laitoin valotusajan 30 sekuntiin, aukon mahd suureksi ja ISOn 200. Niistä tähdistä vaan tulee sellasia viiruja. Miten mä saan niistä kuvan ilman et noin käy?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mitä objektiivia käytät ja miten paljon oot zoomannu? tähet liikkuu koko ajan koska maapallo pyörii, niin mitä enemmän oot zoomannu, sitä helpommin se tähtien liike näkyy pitkällä valotusajalla.

   Poista
  2. eli mitä enemmän on zoomannu, sitä lyhyempi valotusaika pitää olla. ja mitä vähemmän zoomaa, sitä pidempi valotusaika voi olla, ennen kun ne tähet alkaa näyttää viiruilta.

   Poista