2.7.2014

Alternate Perspectives

On taas jääny tää bloggaaminen vähän liiankin vähäiseks, ei vaan oo ollu tarpeeks aikaa blogille. Ja ens viikolla lähenkin jo armeijaan, joten saa nähä miten paljon sekin rajottaa tätä :/ Aion hakea alokaskauden jälkeen Ruotuväki -lehteen valokuvaajaksi, jos jollakin on siitä jotain kokemusta niin kerro ihmeessä :--)

Löysin joskus hullun siistejä kuvia Randy Scott Slavin nimisen valokuvaajan nettisivuilta. Yritin miettiä miten se on tehny noi kuvat ja parin kuukauden päästä vihdoinkin keksin sen. Pitää tehdä 360x180° panoraamakuva, eli otetaan kuva jokapuolelta ja yhistetään ne. Ite käytin 10mm fisheye objektiivia, jolla otin n. 8 kuvaa ympäriltäni ja yhden kuvan sekä taivaasta ja maasta. Paras ohjelma, jonka löysin noiden kuvien yhistämiseen on PTGui. Siinä on myös valmiina sellanen "tiny planet" säätö, jolla saa just tommosien pikkuplaneettojen näkösiä kuvia, ja sit voi ite väännellä siitä kuvasta vaikka minkälaisen :--D Kuvan tallentamisen jälkeen kuvaa kannattaa rajata vaikka photoshopissa ja tehdä muita muutoksia jos on tarpeen. Tähän ekaan kuvaan muokkasin ton silmän XD


Tätä alla olevaa kuvaa klikkaamalla näätte paremmin tommosella panoraamajutulla millanen toi paikka oli, missä noi kolme ylempää kuvaa on otettu :) Hiirellä vetelemällä voitte katsella eri suuntiin.


Tykkäättekö te tämmösistä kuvista vai onko liian outoja? :--D

24 kommenttia:

 1. Vau tykkään! Viimeinen on ehdottomasti suosikkini! Aivan upee :)

  VastaaPoista
 2. Nää oon upeita. :D ekankerran ku näin ton viimesen kuvan instassa nii piti hetki miettiä, että mitenpäin toi oikein on. :D Itekkin oon kerran tehny tollasen planeetan photoshopilla, mutta mun koneen huimalla nopeudella siinä meni hermot ja kokopäivä.. Vois kokeilla tota sun vinkkaamaa ohjelmaa, jos se toimis nopeemmin ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti! :) haha joo, itekki ku näin ekan kerran tollasia kuvia nii mietin vaikka kuinka kauan että mitä ihmettä XD joo photoshop on vähä raskaampi ohjelma kun toi toinen :)

   Poista
 3. Aivan mahtavia! Tuli hirmunen himo päästä kokeilemaan fisheyellä kuvamista näitä katsellessa :D

  VastaaPoista
 4. Tykätään! Eka ja vika lempparit, huikeita! :----)

  VastaaPoista
 5. Mun mielestä ne "normit" on parempii:-D

  VastaaPoista
 6. nää on iha törkeen siistejä palleroita!!! ja minne meet inttii?? ja tsemppii sinne! :3

  VastaaPoista
 7. Aluks katoin et mitä hittoo, mut ku häiriötekijät lähti syömään ja katoin vähä paremmin noita kuvii, nii ne on aivan mielettömii! Alkaa saada taas omaakin kuvausinspiraatiota takasin kun muut tekee tämmösii erikoisuuksia :)

  VastaaPoista
 8. Vautsi, siis ihan hullun hienoja kuvia, oon sanaton :o

  VastaaPoista
 9. wow vikan kuvan kohalla mun reaktio: wtf? !! se on niin siisti

  VastaaPoista
 10. enkestä enkestä enkestääääää! nää sun kuvat on ihan törkeen hienoja, en vaan tajuu miten joku voi osata ottaa näin huippuja kuvia että huh :o onko sulla muuten instaa? :)

  VastaaPoista
 11. Entinen Ruotuväen vlaokuvaaja ilmottautuu! Voi olla että tulee vähän myöhässä, mut hae ihmeessä, parhaimpia hommia mitä on.

  VastaaPoista
 12. Eiku nehän on jo valittu, noh, toivottavasti meni paikat oikeeseen osotteeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. eivät ottaneet mua ees ruotuväen haastatteluihin :--( MPKK:n valokuvaajahaastatteluihin kyllä pääsin mut siihen seki sit jäi :/

   Poista