6.2.2014

Via Lactea

Oon käyny tänä talvena kuvaamas tähtiä melkein joka pilvettömänä päivänä, niitä vaan ei oo kauheesti ollu :--D Täs on kuvia kahelta kuvausreissulta, joissain noissa on vähän ihmeellinen laatu, koska huomasin vasta kotona että olin kuvannu liian pimeillä asetuksilla (kameran näyttö oli niin kirkkaalla että luulin että ne kuvatkin on kirkkaampia) ja jouduin sit photoshopis kirkastamaan niitä niin paljon että niiden laatu vähän kärsi.

Valotus: 44s, Aukko: f/2.8, ISO-800

Valotus: 30s, Aukko: f/2.8, ISO-400

Valotus: 30s, Aukko: f/2.8, ISO-1600

Valotus: 30s, Aukko: f/2.8, ISO-800

Valotus: 30, Aukko: f/2.8, ISO-1600

Valotus: 42s, Aukko: f/2.8, ISO-800

Valotus: 30s, Aukko: f/2.8, ISO-3200

Valotus: 83s, Aukko: f/2.8, ISO-400

Valotus: 30s, Aukko: f/2.8, ISO-3200

Valotus: 30s, Aukko: f/2.8, ISO-400


47 kommenttia:

  1. Oot kyllä loistava kuvaamaan! :-) Kuinka monta vuotta oot kuvannu ja mikä oli sun eka kamera?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos! sain mun ekan kameran eli canon eos 1000D n. 5 vuotta sitten, sitä ennen vaan kuvailin puhelimella kaikkee randomia :--)

      Poista
  2. Upeita kuvia. Katsotko muuten koskaan kuvan käyrää kamerasta kuvan oton jälkeen, et näkee miten valotus on onnistunut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos! en oikeestaan, pitäis varmaan alkaa kattoo :--D

      Poista
  3. UUAAAUUAA!! juu elikkäs sanniksi tuo tarkottaa hienoja kuvia

    VastaaPoista
  4. Aivan tajuttoman ihania kuvia!! Viimeistä kuvaa voisin kyllä kattella loputtomiin. Jotenkin niin mystinen kuva. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitti! tykkään itekkin siitä, onnistunu saamaan samaan kuvaan linnunradan, revontulet ja vielä auto meni sopivasti ohi niin sen valotki jäi siihen :--)
      täältä tuo kuva isompana: http://www.flickr.com/photos/juusohd/12294286535/

      Poista
  5. Ihan mielettömiä kuvia! Itelläkin ollut koko talven haaveena päästä kuvaamaan tähtitaivasta, mutta täällä kaupungissa niitä ei pahemmin näy, enkä millään ole päässyt maalle kulkemaan :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitti! :) höh, toivottavasti pääset ennen kesää :(

      Poista
  6. Mitä tämä aukko tarkoittaa? :D voisitko tehdä postauksen tähtien kuvaamisesta '' näin onnistut'' :D?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanotaan nyt vaikka niin, että se aukko eli toi f-arvo määrittää sen miten laaja alue kuvassa on tarkka. Jos esimerkiks otat kuvaa jostain ihmisestä joka seisoo sun edessä ja käytät korkeeta f-arvoo (eli pientä aukkoa), esim f/22, kuvassa oleva ihminen on tarkka ja myös tausta on tarkka. Jos taas käytät pientä f-arvoo (eli suurta aukkoa), esim f/2.8, kuvassa oleva ihminen on tarkka mutta tausta sumea. Mitä suurempi toi f-arvo on, sitä kauemmin kuvaa pitää valottaa että se on "normaalin valoinen", ja taas mitä pienempää f-arvoo käyttää, sitä nopeemmin voi ottaa yhtä valoisan kuvan. Toivottavasti tajusit tosta jotain :--D

      Oon tehny pimeässä kuvaamisesta postauksen ja siinä on myös tähtien kuvaamista :--)
      http://rockinwithpix.blogspot.fi/2013/01/pimeassa-kuvaaminen.html

      Poista
  7. missä toi alin kuva otettu? näyttää iha samoille seuduille mis meiä mökki

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. en oo ihan varma mistä kohin mutta jostain täältä :--D
      https://maps.google.fi/maps?q=l%C3%A4nsirannantie&ie=UTF-8&ei=6-bzUsPOLeKv4ATErYHwCQ&ved=0CAkQ_AUoAQ

      Poista
  8. Tooosi hienoja kuvia!! :D Sä saat aina tosi upeita noista kuvista.

    VastaaPoista
  9. Huh miten upeita! Eka ja vika varsinkin kovin mun mieleen :) Miten tarkennat kun kuvaat tähtiä? Oon jostain lukenu et pitäis tarkentaa jotenkin äärettömään, mut en oo oikein koskaan ymmärtänyt, mitä se käytännössä tarkottaa :D Tarkennan nykyään ihan summassa manuaalisesti, mutta olis ihan kiva että enemmän kuin 1:ssä sadasta kuvassa tarkennus olis kohdallaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos! :) tässä oon kertonu tarkentamisesta tähtien kuvaamisessa:
      http://rockinwithpix.blogspot.fi/2013/01/pimeassa-kuvaaminen.html

      Poista
  10. sun blogi on tosi swag ja oot aika mega hyvä kuvaaaamaaaaaan

    VastaaPoista
  11. Ihan älyttömän hienoja kuvia taas kerran! (:

    VastaaPoista
  12. iha sika hienoi kuvii! (: ja mulla ois kysymys kuvaamiseen liittyen; mun kamerassa (canon eos 600D) ei oo itessää (kameramallissa) ominaisuutena videota kuvatessa automaatti tarkennusta , rupesin miettii et jos siihen ostaa sellaisen objektiivin jossa on videokuvatessa automaattitarkennus ja pistän sen kameraan, toimiiko silloin automaattitarkennus videokuvatessa? vai pitääkö kyseinen ominaisuus olla jo kamerassa itsessään? :) kiva jos osaat auttaa ja ymmärrät selityksestä jotain! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitti! :) en oo ite ees kuullu tommosista objektiiveista :o mut siis kun meet kameran videokuvauksen asetuksiin, niin siellä pitäis olla sellanen joku "AF" juttu (eli auto focus = automaattitarkennus) ja siitä voi valita haluuko sen päälle vai ei. kun se on päällä nii se tarkentaa aina automaattisesti kun painaa sitä laukaisinta silleen puoleen väliin, samalla tavalla kun kuvia ottaessa :)

      Poista
  13. okei kiitti avusta ! :) tiiätkö sitte siitä jatkuvasta tarkennuksesta (videokuvatessa) et pitääkö se ominaisuus olla kameramallissa itsessään vai voiko ostaa objektiivin jossa on kyseinen ominaisuus ja laittaa sen kameraan ja jatkuva tarkennus toimii?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. en tiiä yhtään, en oo ite ees kuullu tommosista objektiiveista, tiiätkö jotain objektiivia missä ois tollanen ominaisuus? :o

      Poista
    2. selasin vähän nettiä ja otin asiasta selvää, ilmeisesti kamerassa pitää olla hybridiautomaattitarkennus että sillä voi tarkentaa silleen jatkuvasti. tossa 600D:ssä sitä ei oo mut esim 650D:ssä on. ite tykkään eniten käyttää videokuvatessa ihan manuaalista tarkennusta :--)

      Poista
  14. okei kiitti paljon avusta ! :)

    VastaaPoista
  15. Vastaukset
    1. Vaau näkyykö siellä revontulia? Ihan älyttömän upeita! Onks noi muodostettu useammasta kuvasta kaikki?

      Poista
    2. kiitti! näkyy täällä joskus ihan sillee himmeesti mut kameralla paremmin kun valottaa tarpeeks kauan sitä kuvaa. kaikki on ihan yksittäisiä kuvia että ei oo mitenkää muodostettu useemmasta kuvasta :)

      Poista
  16. Upeita nää kuvat taas kerran :--)

    VastaaPoista
  17. wow, upeita kuvia! sait itelles just uuden lukijan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. pakko nyt vielä lisätä, etten oo ehtinyt lukea vielä ku vasta tän postauksen, ja oon silti saanu paljon hyödyllistä tietoa sulta, kiitos! :)

      Poista
  18. Oon seuraillu sua pitkään ns. "salaa" (anona). (Vahva aloitus :'D) Muistan kun joskus sun kuvat komeili kultaisessa IRC-Galleriassa (esim. se missä sulla on se sini sävyinen kauluspaita ja kuva on otettu peilin kautta :--D) ja ihastuin suoraan selattuani musiikki makusi läpi. En vaan ikinä kehdannut tulla juttelemaan mitään ku pelkäsin että annan ittestäni ihan psykopaatin kuvan (ihan ku nimettömänä seurailu ois jotenki normaalimpaa XD) vaikka olisi ollut mahtavaa törmätä teidän Helsingin visiitin aikana! Viimeisetkin toiveet järjellisestä käytöksestä veit sillä sun Nuvole Bianche coverilla, se on täydellinen! Rankka elämä takana vaikka ikääkin on vasta saman verran (noin kuukaus enemmän) kun sulla ja tänään eksyin taas selaaman sun vanhoja tekstejä nii se löyty sieltä uudelleen, se vaan saa tunteet pintaan, kai sitä melkein voisi sanoa että omanlaista terapiaa tämä blogi, kun saa inspiraatiota kuvaamiseen ja yrittämiseen eikä vain anna elämän polkea syvemmälle ja syvemmälle maan alle. Olet superihminen joka todisti, että voit olla hyvä valokuvaamisessa ilman superhyper hienoja studioita ja miljoona luokan varustusta, en tarkoita tätä mitenkään pahalla!
    Olet myös maailman suloisin ilmestys ja välität aina positiivista energiaa, vaikka et itse sitä edes huomaisi. Itse olen ainakin saanut pelkästään apua, kun on esimerkiksi huonot ajat selättänyt keskittymällä kuvaamiseen ohjeittesi avulla. Haluaisin kertoa kaiken tämän kokonaisella omalla nimelläni sillä olen tosissani, mutta en ole vieläkään riittävän rohkea (terveisin tytsy joka on pitänyt blogia kaksi vuotta ja se on edelleen piiloitettuna muilta :D).
    Toivon pelkästään kaikkea hyvää sulle, sekä totta kai Emmalle, ootte täydellisiä niin yhdessä kuin erikseenkin! :3 Pystyn kuvittelemaan, että viihtyisin seurassanne jos siihen vain olisi mahdollisuus, Keep going! Sydämmillä ja kaikilla muilla hömpötyksillä ikuinen fani, Julia
    (ps, olen pahoillani sekavasta tekstistä, tunne kuohut veivät vallan.. :< )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Julia! En tiiä mitä sanoisin! :--D Siistiä että joku on noin kauan seuraillu ja fanittanu mun juttuja! Mulle voi kyllä tulla ihan rohkeesti juttelemaan millon vaan (vaikka siellä IRC-galleriassa :--D) eikä tarvii pelätä että on outo tai jotai koska oon itekki XD Hyvä että uskalsit vihdoin tulla ees anona kommentoimaaan, kiva kuulla että oot tota mieltä mun blogista ja kiitos muistakin kehuista! :) Mahtavaa että valokuvaaminen saa sut paremmalle tuulelle! Sun kannattais pistää sun blogi näkyville muillekkin, mäkin pidin mun blogia vaa ihan huviksee aluks enkä välittäny siitä paljoo mut sit ku sainki kannustusta ja hyvää palautetta niin alko tehä mieli keskittyä valokuvaukseenki enemmän :) Kaikkee hyvää sullekkin ja kiitos päivää piristävästä kommentista! :--)

      Poista
  19. Hyvää settiä, säädät vielä valkotasapainon kohdilleen (enemmän sinistä) niin ei valosaastekkaan härki niin pahasti.

    -Ville Miettinen

    VastaaPoista
  20. Oho en tiiä tuleeko kommentti nyt kahteen kertaan mutta vähänkös on muuten upeita kuvia. Sait uuden lukijan. :)

    VastaaPoista