27.4.2014

Night at the Lake

Mä tykkään lähtee yöllä ulos kävelemään ja kuvailemaan, sillon on jännempää kun on niin hiljasta ja näkee tähtiä, ja jos jaksaa valvoo nii myös auringonnousun. Toki voishan auringonnousun nähä jos vaa herää aikasin mut ei kukaa jaksa herätä niin aikasin. Nää kuvat on otettu 3-4 aikaan aamusta. Yö on muutenki se aika jollon saan eniten asioita tehtyä :--D Löytyykö teistä ketään tämmösiä yöeläimiä?




47 kommenttia:

  1. No hitto. En ihan äskettäin oo suuria tunteita kokenut, mutta nyt päässä humis. Uskomattomia kuvia!

    VastaaPoista
  2. millä kameralla ja objektiivillä nää kuvat on otettu :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. canon eos 70d kameralla ja 3 ylintä kuvaa on otettu sigma 10mm f/2.8 fisheyellä ja loput 18-55mm f/3.5-5.6 :--)

      Poista
  3. Upeita kuvia jälleen. Mitä putkea käytät tään tyylisissä kuvissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitti! :) kolmessa ylimmässä käytin sigman 10mm f/2.8 fisheyee ja lopuissa ihan perus 18-55mm f/3.5-5.6 kittiä :)

      Poista
  4. Törkeen hienoja kuvia! Ite jouduin viime viikolla heräämään töiden takia 3.45 ja oli aika nastaa pyöräillä töihin siinä ennen viittä auringonnousun aikaan 8).

    VastaaPoista
  5. Vau ihan sairaan hienoja kuvia! (-:

    VastaaPoista
  6. Ihan oikeasti... aina ku näkee et sulta on tullu uus postaus nii se fiilis on parempi ko jouluaattona. Sun kuvat on aina aivan uskomattomia. :--o huhhuh :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ohhoh kiitos paljon! :--D mullekki tulee aina semmonen fiilis kun saan noin kivoja kommentteja :---)

      Poista
  7. wau ! Oikeesti miten joku voi olla noin hemmetin hyvä kuvaaja :o ite en kyllä olis lähössä tohon aikaa kuvaamaan :D miten saat kuvista noin värikkäitä, vaikka kuvaat ihan pimeässä? olisko mitään vinkkejä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. haha kiitti :--D pitää vaan valottaa kuvaa pitkään että siitä tulee tarpeeks valoisa ja kyllä siinä sillon väritkin näkyy :--)

      Poista
  8. tosi upeita kuvia! mun suosikkini on varmaanki toi toka kuva! :) tää yöpöllö ilmoittautuu, tosin yleensä kuvaan vaan valoisaan aikaan.. Mutta yöllä leivon suklaakakkuja, keksejä, ja muuta XD yleensä kyllä siinä klo 23-1 aikoihin, kerran meni saaristolaisleipä, mikä valmistui puol viideltä aamuyöllä.. hups :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitti! :--) hahah XDd yö on parasta aikaa tehä jotain!

      Poista
  9. Todellakin löytyy yöeläjiä! Juuri kotiuduin tänään(tai noh, sunnuntaina, kun maanantain puolella taas mennään) mökiltä ja kyllä siellä taas löysi itsensä puolen yön jälkeen laiturilta kuvaamasta :) Upeita otoksia!

    VastaaPoista
  10. Vau miten upeita kuvia! :)

    http://iitukkavalokuvailee.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  11. juu täältä löytyy toinen yöeläin... :D viime kesänä tuli useesti valvottua niin, että näki auringonlaskun ja nousun ennen kuin meni nukkumaan.

    upeita kuvia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mulla oli vähän sama juttu viime kesänä :--D

      Poista
  12. vautsi, ihan sairaan mageita! Toi viiminen on vähän pelottava :D

    VastaaPoista
  13. Hei, mä tarviisin vähän apua :D oisin nimittäin menossa lauantaina Rähinä Special & special car show tapahtumaan ja mä en osaa päättää et kummalla canonin perus 18-55mm vai 50mm f/1.8 objektiivilla mä kuvaisin keikalla. Molemmissa ois ne hyvät ja huonot puolet. Mä aina aiemmin oon kuvannu tolla perusobjektiivilla, mut nyt ois kiva koittaa tota 50mm ja tällä kertaa mä en kuvais yleisössä vaan luultavasti siinä lavan ja aidan välissä. Mua vähän epäilyttää se kiinteys ja se et itellä vähän hämärämmässä kuvat on tärähtäny kun en jalustaa omista. Todennäkösesti siellä ei kauheen hämärää tuu olemaan, koska keikka pidetään Kuopio-hallissa ja samaan aikaan siellä on muutaki toimintaa. Ja sit jos mä siinä aika lähellä lavaa kuvaan nii onko se objektiivin kiinteys haitaks? Kuitenki mä tuun ottamaan molemmat objektiivit mukaan ja mietin paikan päällä vielä, mut ois kiva saaha kokeneemman kuvaajan mielipide. Ja jos sä osaisit suositella jotai asetuksia nii seki ois kiva :) mä oon aikasemmi kuvannu iha sillä videoasetuksella (koska oon myös ottanu välillä videoo nii ei oo tarvinnu kesken keikan asetuksia lähtee muuttamaan) ja saanukki sillä tosi kivoja kuvia, mut mä haluisin oppia vähä lisää valokuvaamisesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla ei oo oikeestaan kauheesti kokemusta keikkakuvaamisesta :--D Mutta joo, kannattaa ottaa molemmat linssit mukaan että voi vähän vertailla ja jos siellä on muita esiintyjiä ennen sitä niin voisit niihin vähän testailla erilaisia asetuksia ja niitä objektiiveja. Kannattaa laittaa Tv tai M -asetus ja sit säädät suljinajan mahollisimman nopeeks ettei kuvat tärähdä, vähintään vaikka 1/125s. Aukko mahollisimman isoks, (eli pieni f-arvo) ja ISO kannattaa pitää korkeintaan jossain 3200 ettei tuu liian rakeisia kuvia. Jos tulee liian pimeitä kuvia niin voit vähän laittaa hitaampaa suljinaikaa tai nostaa ISOa. Jos taas tulee liian valoisia kuvia niin sitten tee toisinpäin. Jos videookin haluut kuvata niin äkkiähän sen asetuksen saa pyöräytettyä siihen videotilaan :--)

      Poista
  14. Ei elämä, nyt mä löysin sen blogin mitä oon niin kauan ettiny. Just sellasia kuvia mitä on kiva kattoo, ja sellasia ajatuksia joita liikkuu myös itelläni!
    Ihan huippu tää sun blogi, oon selaillu tätä vähän matkaa jo taaksepäin ja selaan varmasti loputki kunhan saan tän kommentin kirjotettua. :-D
    Tää postaus sai niiiin kaipaamaan kesä-öitä, ku on valosaa ja voi lähtä vaan ulos kuvaamaan, kaikkialla on ihanan rauhallista ja ei oo mitään häiriötekijöitä. Onneks kesä on tulossa! :-)
    Harrastan itekki valokuvaamista, varmaan just suurin syy miks innostuin tästä blogista niin paljo! Jään kyllä seuraajaksi. :-)

    www.tiia-valokuvaa.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitti ja kiva että löysit tänne vihdoin! :--D jep onneks kesään ei oo enää kauaa :--) sullaki on kyllä niin kivoja kuvia sun blogissa että taidan kyllä jäädä myös sun seuraajaks :--)

      Poista
  15. Upeita kuvia jälleen! :)
    Haluaisin kysyä, että miten saat ladattua tummemmat kuvat (esimerkiks vaikka just tässä postauksessa) ilman että niiden laatu kärsii? Itellä kaikki vähänkii tummemmat kuvat muuttuu latauksen jälkeen ihan pikselimössöks ja alkaa kyllä pikkuhiljaa ärsyttämään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! :) Mulla ei oo koskaan ollu mitään ongelmia kuvien laadussa kun oon lisänny niitä tänne :o Lisään Flickr kuvapalvelun kautta ne tänne, lisäätkö sä suoraan bloggeriin? Oon kuullu et joillaki on huonontunu kuvien laatu varsinki jos ne on siirtäny ne suoraan tänne, koska googlella on joku automaattinen kuvienparantelujuttu mut se vaan pilaa oikeesti ne kuvat. Mut sen voi ottaa pois päältä kun meet sun google+ sivulle niin sieltä vasemmalta saa Asetukset ja selaat alemmas niin siellä on Valokuvat ja videot otsikon alla Automaattinen parannus. Voit kokeilla ottaa tota pois jos se auttais jotain :--)

      Poista
    2. Kiitoksia avusta! :) Lataan suoraan bloggeriin noi kuvat ja tosta automaattisesta kuvienparantelustahaa toi johtu. Kävin ottamassa sen pois ja nyt taas onnistuu :)

      Poista
  16. oih, ihan mielettömän kauniita maisemia!

    VastaaPoista
  17. Aivan helvetin hienoja noi sinisävyiset kuvat. Täydellinen sinisen sävy ja hieno maisema.

    VastaaPoista
  18. Eikö sua rupee kyllästyttää tuo fisheye efekti, itelläni oli tuo linssi kroppirungossa kiinni niin pari kuukautta jaksoin ja myin pois. =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kyllästyisin varmasti jos käyttäisin sitä koko ajan, sillon tällön ja tietyissä tilanteissa se on ihan hauska :--)

      Poista
  19. hi ! greet to see your nice photo !

    VastaaPoista
  20. Millä asetuksilla nää kuvat on otettu? Niin siistejä :D

    VastaaPoista
  21. Niiin jäätävä toi viimenen kuva :-D Ja kaikki ihan älyttömän upeita! :)

    VastaaPoista