27.8.2012

Star Trails

Löysin tällasen kivan tutoriaalin missä neuvotaan miten otetaa tollasia "star trails" kuvia, nii oli sit itekki pakko kokeilla :----D 
 
 Eli kun ottaa kuvan tosi pitkällä valotusajalla, ja koska maapallo pyörii, niin noi tähdet jättää jälkeensä tommoset valojuovat. Tuolta tutorialsivulta näkee et miten pitkällä valotusajalla saa mitenkin pitkiä valojuovia. Mut tietenki jos ottaa pelkästään vaan yhen kuvan jonka valotusaika on vaikka yli tunnin, niin tottakai se on ihan palanu eikä siinä kuvassa näy mitää muuta ku valkosta xdd Tällanen kuva pitää tehä niin, että otetaan monta kuvaa pitkällä valotusajalla (esim. 30s-4min) ja sit ne yhistetään samaks kuvaks esim. Image Stackerilla tai Photoshopilla. Mä tein silleen, että otin 4 minuutin valotusaikakuvia puolentoista tunnin ajan ja sit Photoshopilla yhdistin ne kuvat. 

Mulla ei ainakaa vielä oo sellasta kaukolaukaisinta, jolla vois säätää kameran ottamaan ite kuvia esim. 30 sekunnin välein, jota tuossa tutorialissakin suositellaan ja jolla tämmösten kuvien tekeminen ois huomattavasti helpompaa (voi jättää kameran pihalle ottamaan kuvia ja mennä ite vaikka sisälle dataamaa XD) joten jouduin istumaan melkein pari tuntia kameran vieressä ja aina kuvien välissä laittaa ite kameran ottamaan uutta kuvaa (siks myös joissakin noissa valojuovissa näkyy pieniä "reikiä", koska pidin joidenki kuvien välissä jonkun 10 sekunin tauon, koska katoin millasia kuvia oli tullu nii tähet kerkes liikkua sillä välin vähän. :-------D) 

Noi puiden varjot ja katuvalojen valot talon seinissä on ehkä vähän häiritseviä, mut tää tosiaa oli mun ensimmäinen tollanen kuva ja opettelen vielä itekki lisää tommosista ja kattoo jos ostaisin semmosen erilaisen laukaisimen ni ois helpompi tehä tällasiaki :) 
Mitäs tykkäätte?

IMG_0831hh
Valotus: 1,5h Aukko: f/4.0 ISO: 100  
Objektiivi: Sigma AF 10mm f/2.8 EX DC HSM Fisheye Lens

8 kommenttia:

 1. MINÄ TYKKÄÄN :-------------) tää on taitavasti tehty!

  VastaaPoista
 2. tosi kiva! pitäis itekki kokeilla, toimiikohan ihan normi (18mm-55mm) objektiivilla?

  VastaaPoista
 3. Oot iha huippu ku kokeilet tämmösiä kaikkia hienoja kuvausjuttuja ja annat viel vinkkejä toteuttamiseeen!(: Pitänee koittaa itsekin joskus ottaa tuolla tekniikalla :3 Upea kuva jälleen kerran, ei uskois et eka ottamasi tuommonen kuva O:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja onnea vaan yritykseen jos aiot kokeilla tota tekniikkaa! :)

   Poista
 4. oijoi, tosi hienoja kuvia ja inspiroiva blogi! jään seuraamaan C:

  VastaaPoista